A.deneme

11 Temmuz 2014 Cuma

Antalya Bozova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Antalya Bozova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama,Bozova Belediyesi Emlak Vergisi Hesaplama,Bozova Belediyesi Emlak Vergisi ödeme ve İstek ve şikayet takip, Çöp toplama saatleri öğrenme gibi işlemler hakkında bu telefonla bilgi alabilirsiniz. Antalya Bozova belediyesi mail adresi olan bozovabelediyesi@ttmail.com adresiyle belediye borç sorgulama konusunda bilgi alabilirsiniz.



Antalya Bozova Belediyesi 0 242 661 2009 numaralı fakstan Antalya Bozova belediyesine taleplerinizi iletebilir yukarıdaki konular ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Emlak Vergisi Beyannamesi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Gayrimenkul bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri ) ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar.Emlak vergisi beyannamesi için; T.C Kimlik Numarası tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi gerekmektedir. Emlak bildirim formlarınıilgili belediyelerden temin edebilirler.

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır?
Gayrimenkullere (arsa,arazi,mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %06, araziler için %03, meskenler için %02 ve işyerleri için %04’ dür.

Emlak Vergisi Zamanında Ödenmezse Cezai Yaptırımı Ne Olur?


Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. Örneğin bu oran 2006 yılından itibaren aylık gecikme cezası %2,5 olarak belirlenmiştir.

Antalya Bozova Belediyesi Bilgileri

Antalya Bozova Belediyesi
Adres: Bozova Belediyesi, 07810 Bozova/Antalya, Türkiye
Telefon: 0 242 661 2001