A.deneme

3 Ekim 2014 Cuma

Artvin Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Artvin emlak vergisi sorgulama ve emlak vergisi ödeme işlemleriniz için aşağıda verilen emlak vergisi ödeme sitesini kullanmanız mümkündür. Bu site yardımıyla Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır? Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir? Emlak Vergisinin Kapsamı Nedir? Nasıl Başvurulur? Ve Kimleri Bağlar?     
  1. Sicil kodu ile online tahsilat yapma
  2. Encümen kararları sorgulama
  3. Arsa rayiç değerleri öğrenme
  4. Yapı izin sorgulama
  5. Belediye aktiviteleri
  6. İnşaat maaliyet bedel sorgulama
  7. Tahakkuk bilgileri sorgulama işlemlerinizi Sorgualam ödeme Yapabilirsiniz..

Emlak Vergisi Zamanında Ödenmezse Cezai Yaptırımı Ne Olur?
Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. Örneğin bu oran 2006 yılından itibaren aylık gecikme cezası %2,5 olarak belirlenmiştir.

Artvin Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?

Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Artvin Emlak Vergisi Nasıl Hesaplanır?
Gayrimenkullere (arsa,arazi,mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %06, araziler için %03, meskenler için %02 ve işyerleri için %04’ dür artvin@artvin.bel.tr adresine mail göndererek internet üzerinden de bilgi alabilmeniz mümkündür.

Artvin Belediyesi Bilgileri
Adres: Artvin Belediyesi, Artvin/Artvin, Türkiye
Telefon: 0 466 212 3711