A.deneme

23 Ocak 2016 Cumartesi

Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme Denizli Çivril Belediyesi

Denizli Çivril Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme Emlak Vergisi Sorgulama,Emlak Vergisi Ödeme,Emlak Vergisi Borç Sorgulama,Ç.TV Vergisi Ödeme iletişim bilgileri ...

Ayrıca Bu site yardımıyla E-Dekont alma, Belediye aktiviteleri, Çöp toplama saatleri öğrenme, TC kimlik no ile online tahsilat yapma, kredi kartı ile emlak vergisi ödeme, Encümen kararları sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz

Emlak vergisi emlağın bulunduğu ilgili belediyenin web sayfasından , bankalardan yada ilgili belediyenin 
veznelerinden ödenebilir.

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi 1. taksiti Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (isteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır?
Gayrimenkullere (arsa, arazi, mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %03, araziler için %01, meskenler için %01 ve işyerleri için %02’ dür.

Emlak Vergisi Zamanında Ödenmezse Cezai Yaptırımı Ne Olur?
Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. Örneğin bu oran 2006 yılından itibaren aylık gecikme cezası %2,5 olarak belirlenmiştir.

Emlak vergi borcunu internet'ten ödeme
Emlak vergisini ödemenin en kolay yolu tabiki internet'ten ödeme. Her belediyenin kendi internet ve e-belediye sayfasından sicil numaranızla emlak verginizi rahatlıkla kredi kartından ödeyebilirsiniz. Fakat dediğimiz gibi ödeme yapabilmeniz için bir siciliniz olması lazım. Yoksa napacaksınız. Yazıyı okumaya devam edin.
Emlak vergi borcunu belediye veznelerinden ödeme
Eğer sicil numaranız yoksa veya internetle aranız değilse o zaman belediye yolu göründü demektir. Belediyelerin maliye vezneleri yardımıyla emlak verginizi ödeyebilirsiniz. İlk gidişle tapununuzu ve nufüs cüzdanınızı yanınıza almayı unutmayın. Bazen sokak isimleri değiştiği için problem olabiliyor. O yüzden ne güncel adres bilgisininde elinizde olduğuna emin olun.

Sor.Adrs:
http://civril.bel.tr/225/228/hizli-menu/emlak-islemleri/

Çivril Belediyesi İletişim Bilgileri
dres:Çarşı Mahallesi Uşak Caddesi No : 2 Çivril / DENİZLİ pk - 20600
Tel:0 258 713 10 08 - 0 258 713 10 31
Fax:0 258 713 25 55 - 0 258 713 25 28
E-Posta:info@civril.bel.tr