A.deneme

28 Ekim 2016 Cuma

Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme Burdur Çeltikçi Belediyesi

Burdur Çeltikçi Belediyesi  Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme için Aşağıda verdiğimiz Adres linkinden ilgili siteden yapabilirsiniz.Çeltikçi Belediyesi tarafından tahsil edilecek olan Emlak Vergisi 1. Taksit ödemelerinizi 31 Mayıs tarihine kadar yapmanız gerekmektedir. 

Burdur Çeltikçi Belediyesi iletişim 
Bilgileri
ÇELTİKÇİ BELEDİYESİ
Tel: 0 248 7112006
Faks: 0 248 7112041
Adres: Konak Mah. Adnan Menderes Blv. Pk:15070 Çeltikçi / BURDUR
Vergi Takvimi 

İlan Reklam Vergisi
31 Ocak (Son gün)
Çevre Temizlik Vergisi
1. Taksit 31 Mayıs (Son gün)
2. Taksit 30 Kasım (Son gün)
Eğlence Vergisi
Her ayın 20. günü son ödeme
Emlak Vergisi
1. Taksit 31 Mayıs (Son gün)
2. Taksit 30 Kasım (Son gün)

Emlak Vergisini İndirimli Ödeme Koşulu Var mıdır? Varsa Bu Koşullar Nelerdir?
Emlak vergisi indirimli olarak ödenebilir. Başvuru sahibi emekli/dul)yetim bir kişi ise, ve bu kişinin yalnızca bir konutu varsa ve bu konutu sadece oturma amacıyla kullanıyorsa emlak vergisini Emlak Vergisinin 8. Maddesine göre indirimli olarak ödeyebilmektedir. İndirimli verginin uygulanabilmesi için kişinin Tek Meskeni Olan Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Bildirim Formunu doldurması gerekmektedir.

Emlak Vergisi Süresinde Ödenmezse Ne Yapılmalıdır?
 Emlak vergisini süresinde ödemeyenler, Vergi Usul Kanununun 376. Maddesine göre, vergilerini ödemek için bir dilekçe ile başvuru yapabilirler.

Emlak devri Söz Konusu İse Ne Yapılmalıdır?
 Bu durumda emlakın borcu olmadığına ilişkin bir belge talep edilebilir. Emlakın borcu olmadığına ilişkin belgeyi ilgili belediyeden bir dilekçe ile istenebilir.

Emlak Satıldığında Ne yapılmalıdır?
 Satılan daire/işyeri/arsa ya da arazinin emlak beyanının kişinin üzerinden düşürülmesi için ilgili belediyeye dilekçe vermek gerekmektedir.