A.deneme

18 Nisan 2017 Salı

Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme Osmaniye Toprakkale Belediyesi

Osmaniye Toprakkale Belediyesi 
Osmaniye Toprakkale Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama,Emlak Vergisi Ödeme,Emlak Vergisi Borç Sorgulama,Ç.TV Vergisi Ödeme iletişim bilgileri ..


Ayrıca Bu site yardımıyla Osmaniye Toprakkale Belediyesi E-Dekont alma, Belediye aktiviteleri, Çöp toplama saatleri öğrenme, TC kimlik no ile online tahsilat yapma, kredi kartı ile emlak vergisi ödeme, Encümen kararları sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.
  • İstek ve şikayet bildirimi yapma 
  • Çevre temizlik tarifeleri 
  • Tahakkuk bilgileri sorgulama 
  • Arsa rayiç değerleri öğrenme 
  • İstek ve şikayet takip 
  • ev vergisi sorgulama 
  • Encümen kararları sorgulama
Osmaniye Toprakkale Belediyesi Tel : 0 ( 328 ) 633 20 03Fax : 0 ( 328 ) 633 20 28
e-posta : ozelkalem@toprakkale.bel.tr adresleriyle belediye borç sorgulama konusunda bilgi alabilirsiniz.
Osmaniye Toprakkale Belediyesi İletişim
Bilgileri
TC Toprakkale Belediye Başkanlığı
Tel : 0 ( 328 ) 633 20 03
Fax : 0 ( 328 ) 633 20 28
e-posta : ozelkalem@toprakkale.bel.tr

Sor.Adres:
http://www.toprakkale.bel.tr/

EMLAK VERGİSİ BEYANNAMESİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?
Emlak vergisi beyannamesi için; tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga pulu ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Gelir Servisine başvurmalıdır.
EMLAK VERGİSİ HANGİ DÖNEMLERDE ÖDENMEKTEDİR?
Emlak vergisi, birinci taksiti Mayıs ayı sonuna kadar, ikinci taksiti Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. Dileyen mükellef tümünü birinci taksit döneminde veya daha önce de ödeyebilir.
EMLAK VERGİSİ ZAMANINDA ÖDENMEZSE CEZAİ YAPTIRIM NE OLUR?
Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. Örneğin, bu oran 2001 yılında uygulanmak üzere tespit edilen aylık gecikme cezası %10 iken, 2006 yılının ilk üç ayında %3, sonraki aylar için %2,5 olmuştur.
EMLAK VERGİSİNİ İNDİRİMLİ ÖDEME KOŞULU VAR MIDIR? VARSA BU KOŞULLAR NELERDİR?
Emlak vergisi indirimli olarak ödenebilir. Başvuru sahibi emekli/dul)yetim bir kişi ise, ve bu kişinin yalnızca bir konutu varsa ve bu konutu sadece oturma amacıyla kullanıyorsa emlak vergisini Emlak Vergisinin 8. Maddesine göre indirimli olarak ödeyebilmektedir. İndirimli verginin uygulanabilmesi için kişinin Tek Meskeni Olan Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Bildirim Formunu doldurması gerekmektedir. Bu Formu Gerekli Formlar bölümünde bulabilirsiniz.
EMLAK DEVRİ SÖZ KONUSU İSE NE YAPILMALIDIR?
Bu durumda emlakın borcu olmadığına ilişkin bir belge talep edilebilir. Emlakın borcu olmadığına ilişkin belgeyi ilgili belediyeden bir dilekçe ile istenebilir. Dilekçe örneğini Gerekli Formlar bölümünde bulabilirsiniz.
EMLAK SATILDIĞINDA NE YAPILMALIDIR?
Satılan daire/işyeri/arsa ya da arazinin emlak beyanının kişinin üzerinden düşürülmesi için ilgili belediyeye dilekçe vermek gerekmektedir. Dilekçe örneğini Gerekli Formlar bölümünde bulabilirsiniz.