A.deneme

4 Mayıs 2014 Pazar

Amasya Tasova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Amasya Taşova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama,Taşova Belediyesi Emlak Vergisi Hsaplama,Taşova Belediyesi Emlak Vergisi Ödeme işlemeri için Aşağıda verdiğimiz Adres linkine tıklayınız

Emlak Vergisi Bildirimi İçin HangiBelgeler Gerekmektedir?
Gayrimenkul bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebilirler.
Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmelidir.

Amasya Tasova Belediyesi 

Adres:
Yemişen Mah. Belediye Cad. Taşova/Amasya Taşova, Amasya
Tel:
(0358) 312 10 06
Faxs:
 (0358) 312 10 00
E-posta:

EMLAK VERGİSİ TAKSİT DÖNEMİ
1 OCAK - 31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 
2. TAKSİT DÖNEMİ : 1 KASIM - 30 KASIM TARİHLERİ ARASINDA

Ayrıca Bu site yardımıyla E-Dekont alma, Belediye aktiviteleri, Çöp toplama saatleri öğrenme, TC kimlik no ile online tahsilat yapma, kredi kartı ile emlak vergisi ödeme, Encümen kararları sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.
Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde  
Ödenmektedir?
Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)
Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır?
Gayrimenkullere (arsa,arazi,mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %06, araziler için %03, meskenler için %02 ve işyerleri için %04’ dür.

Sorgu.Adresi:
http://www.tasova.bel.tr/